Wednesday, February 18, 2009

Lov om husleieavtaler (husleieloven).



§ 2-2. Generelle krav til tilstand

Husrommet skal ved overleveringen være i samsvar med de krav som følger av leieavtalen. Er ikke annet avtalt, skal husrommet med tilbehør ved overleveringen være ryddet, rengjort og i vanlig god stand.

Er ikke annet avtalt, har husrommet dessuten en mangel dersom det ikke

a) passer til de formål tilsvarende husrom vanligvis blir brukt til, eller

b) passer til de særlige formål som leieren etter avtalen skulle bruke husrommet til, med mindre forholdene viser at leieren for så vidt ikke bygde på utleierens sakkunnskap eller vurdering eller ikke hadde rimelig grunn til å gjøre det.

4 comments:

Anonymous said...

Leieboerene har allerede flyttet inn under mønet, både hos meg og hos kårkallen.
Fôrrommet er også stadig fullt av disse skvaldrende husokkupantene...

Anonymous said...

Berre du no ikkje får dei på døra med advokat som viser til § 2-2

Anonymous said...

Ryddet? Joo, tok unna før Debiokontroll i fjor, og har sånn omtrentlig greie på hvor ting og tang er. Støvtørken er det nok noe å si på, dog. Standen er det ingenting å mukke på, her er både siloheis og kornvalse, og en masse fine dragere, ledninger og annet krimskrams å slappe av på.

Husrommet har da fungert som fôrlager for raute og fôringsplass for disse okkupantene i mange år, så formålet bør kunne sies å være
dekket. Når man som okkupant så til de grader kommer til dekket bord, og dessuten slipper unna spurvehauken og noe som likna svært på en dvergfalk (enda de etterlæreboka ikke skal komme ned hit) må en vel kunne si aty herberget forsvarer sine tildelte stjerner, oag at det virkelig passer til okkupantens uttrykte ønsker om særlige formål.

Anonymous said...

Hørest ut som femstjerners.